Fotboll

IFK utslagna ur svenska cupen

Andreas Johansson: "Det är väldigt bittert just nu"
1:34 min

IFK Norrköping är utslaget ur Svenska cupen efter att ha förlorat på straffar mot Djurgården. Efter både full tid coh förlängning stod det 0-0, och i straffläggningen sköt IFK:s Siim Luts högt över målet och Djurgården vann med 5-4.

Hemmalaget hade merparten av de få chanserna i första halvlek och till och med en boll inne (Christoffer Nyman) efter en rejäl blunder av Djurgårdens målvakt Kenneth Höie. Men strax innan Höie drällde med bollen hade den passerat kortlinjen och Norrköping fick nöja sig med en hörna.

Efter pausen tog Djurgården över mer och mer, allra helst mot slutet sedan Norrköpings norske mittback Morten Skjönsberg fått sin andra varning.

– De skapade egentligen ingenting, det var vi som hade de hetaste chanserna trots att vi var en man mindre, säger Norrköpings Andreas Johansson.

Med fyra minuter kvar av förlängningen var Norrköping ytterst nära att avgöra när en Djurgårdare nickade i egen ribba - och ned på mållinjen.

Vid straffläggningen var det Jesper Arvidsson som slog in den avgörande straffen för Djurgården, sedan Siim Luts missat Norrköpings femte och sista straff.

Djurgården vann med 5-4.

Publik: 2300

TT/P4 Östergötland

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".