Foto: Robert Granström/Scanpix.
ishockey

Slutspelat för LHC

Linköpings Magnus Johansson: ”Det känns tomt”
2:13 min

Linköping är utslaget ur SM-slutspelet i ishockey. I den femte semifinalmatchen blev det förlust borta mot Skellefteå som vann med 3-1. Därmed blev det 4-1 i matcher till Skellefteå.

Magnus Wahlman utser lagens lirare
Skellefteå: Petter Emanuslsson
Linköping: Niclas Hävelid

Med exakt tre minuter kvar av den tredje perioden punkterade Skellefteås lagkapten Jimmie Ericsson SM-semifinalserien mot Linköping med sitt 3-1-mål efter en snabb spelvändning med tre minuter kvar.

Segern som betydde 4-1 i matcher var därmed säkrad och Skellefteå var klart för sin tredje SM-final i rad.

Det känns som att vi orkar lite mer än dem. Men det har varit en riktigt tajt matchserie och Linköping ska all heder, säger Skellefteås Oscar Möller, som gav hemmalaget 1-0 i den första periodens slutsekunder.

Linköping svarade genom att kvittera med den andra periodens enda mål, och det såg på nytt ut att kunna bli ett sudden-drama. Petter Emanuelsson ville dock annat.

Med några snabba dragningar framför pucktittande Linköpingsbackar och en rapp backhandavslutning som gick via Christian Engstrand in i mål satte han 2-1 med åtta minuter kvar i den tredje perioden.

Linköping satsade allt framåt för att få till en kvittering men kom aldrig riktigt nära. I stället skickade Jimmie Ericsson in Skellefteås segerpuck inför 6001 fans.

– Segern är odiskutabel. Det är kollosalt rättvist, menar Radiosportens expert Lars-Gunnar Jansson.

Men man får även lyfta på mössan för ett kämpande Linköping. Det var klasskillnad. De var ett nummer mindre men har ändå gjort en kalassäsong.

Christoffer Brandt
christoffer.brandt@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".