1 av 4
Mehrdad Moghtadai, projektledare Botrygg. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
2 av 4
3 av 4
4 av 4
Linköping

Osäkert om planen kan bli spelbar

"Det börjar se ut som en fotbollsplan"
1:44 min

Det är fortfarande osäkert om den kan bli någon damallsvensk hemmapremiär på Linköpings nya fotbollsarena den 21 april. Igår tog man bort det tält man haft över planen. 

– Skulle vi inte haft det täckt och blåst in värme då hade vi gått på en stenhård yta. I dag när man går här är det mjukt och det börjar bli grönt på sina håll. Det vi har gjort är att vi underlättat för arbetet som kommer nu, säger Mehrdad Moghtadai, som är projektledare för arenabygget hos byggherren Botrygg.

Arbetet med att få ordning på arenan är nu inne i sitt slutskede. Det stora frågetecknet är gräsplanen.

Tältet man haft över planen och de två varmluftsanordningarna som sprutat in luft, har fått bort tjälen ur marken. I går när tältet togs bort syntes en hel del grönt gräs.

Det börjar se ut som en fotbollsplan, men det är ändå rejält gult på sina ställen. Och blött. Det märks inte minst när vi går på gräset vid ena kortsidan.

Men det är långt ifrån så blött som det har varit, säger Mehrdad Moghtadai. Nu hoppas han på fint väder. Det tillsammans med hårt arbete ska få ordning på planen. Men om Linköpings FC kan spela sin hemmapremiär i damallsvenskan här den 21 april är svårt att säga.

– Det vi kan säga är att vi jobbar med den. Det vi ska göra nu är att vi ska igång med att dressa, vältra och gödsla. Beslutet om man ska spela eller inte fattas i ett senare skede. Hur mycket man sedan ska spela innan EM får det bli kommunen som avgör, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".