Kocken Sebastian Gonzales förbereder guldburgarna
Basket

Dolphins laddar för guldfest

Malin Aasa: "Vi är jätteladdade"
4:32 min

Det har köpts in lådvis med champagne och just nu förbereds en guldmåltid för Norrköping dolphins damer om de vinner mot Solna på i kväll och blir svenska mästare i basket.

På plats för ett sista träningspass inför matchen fanns bland annat Malin Aasa och hon säger sig vara helt redo för kvällen:

– Ja, vi är jätteladdade, det känns som att det ska bli jätteroligt. Vi var redan igår. Vi får se hur det går ikväll, vi har en bra känsla och vi kommer att fortsätta bygga på det. Spelar vi likadant som vi gjort i de andra finalerna så hoppas vi på vinst, säger Malin Aasa.

Hanna Johansson tränade också idag inför den stora matchen ikväll.

– Det känns jättekul och spännande. Man kan aldrig veta hur det går, men vi ska göra allt för att vinna såklart. Det kommer att vara tufft. Många tar ut segern i förskott och det är viktigt att inte göra, det kommer att bli en tuff match. Solna är ett bra lag så det gäller att vi är laddade, säger Hanna Johansson.

Om Dolphins damer vinner mot Solna ikväll och blir svenska mästare så kommer detta att firas i restaurangen på Stadium Arena. Kajsa Granström förbereder en guldfest där redan nu.

– Det är hemligt vad de ska äta, men jag kan avslöja att det har med guld att göra. Det blir Guldburgare, säger hon.

Köksmästaren Denny Andersson har följt Dolphins damer under hela säsongen.

– Det har haft en bra säsong. Det är ett starkt lag och jag tror att de vinner ikväll, säger han.

I köket på restaurangen står kocken Sebastian Gonzales vid ett stekbord.

– Jag står just nu och steker guldburgarna. Till burgarna kommer det att serveras klyftpotatis, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".