På sitt möte idag diskuterade barn- och utbildningsnämnden om varsel kan vara en lösning på sparkraven. Foto: Christina Turesson/Sveriges Radio
Söderköping

Söderköpingspolitiker överväger varsel

1:57 min

Barn- och utbildningsnämnden i Söderköping måste spara drygt fem miljoner kronor i år och den åtgärd som just nu diskuteras är att säga upp personal. 

På sitt möte idag beslutade barn- och utbildningsnämnden i Söderköping att ge sitt arbetsutskott i uppdrag att gå fram till kommunstyrelsen med ett förslag om att eventuellt varsla personal utifrån de åtgärder förvaltningen fått i uppdrag att ta fram för att hantera den ekonomiska situationen under 2013.

– Det som är sagt idag och vad vi har kommit fram till så här långt är att det kan bli aktuellt med varsel, säger nämndens ordförande Stefan Petersson (M).

Enligt oppositionsrådet Mattias Ravander (S), som är kritisk till planerna, handlar det om runt 20 personer, framförallt inom barnomsorgen, men också på gymnasieskolan.

Stefan Petersson hävdar dock att det inte handlar om så många, men någon siffra vill han inte uppge idag.

Den 24 april ska nämndens arbetsutskott fatta beslut om de sparåtgärder som barn- och utbildningsförvaltningen nu har i uppdrag att ta fram. Om det blir några varsel är det sedan kommunstyrelsen som avgör. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista