Glasmästare Peter Lehmann jobbar på pendeltågsstationen i Skänninge. Foto: Raina Medelius/Sveriges Radio
Mjölby

Ny tågstation redan vandaliserad

1:22 min

Imorgon firas starten av pendeltågstrafiken mellan Motala, Skänninge och Mjölby. Men inför festligheterna måste stationen i Skänninge göras iordning efter den senaste tidens skadegörelse.

Glasmästare Peter Lehmann från Mjölby satte idag upp förebyggande skydd i form av plexiglas framför rutorna i stationshuset.

– Nu sätter vi upp polykarbonat framför så att de inte ska kunna kasta sten och ha sönder glasrutorna. Det här går inte att slå sönder, säger han.

Pendeltågen började trafikera Skänninge i måndags och inför festligheterna imorgon har området måst repareras på grund av omfattande skadegörelse. Det har varit klotter på bullerplank, glas i väntkurerna som krossats och skadat skärmtak.

Trafikverket har satt upp metallnät runt väntkurerna istället för det mer skyddande glaset. Skadegörelsen har polisanmälts och Camilla Thorsson är förundersökningsledare hos polisen i Mjölby:

– Vi jobbar ju aktivt med det här. Vi försöker vara ute och få koll på vilka det är som håller på med det här. Vi har fått in tips om en del ungdomar, men i nuläget har vi inte kunnat knyta dem till sjut det här ärendet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista