östergötland

Länets poliser mest missnöjda

1:25 min

Enligt den senaste medarbetarundersökning bland landets polismyndigheter är de anställda hos polisen i Östergötland de mest missnöjda.

Så här kommenterar länspolismästare Ulrika Herbst resultatet av undersökningen:

– Jag tycker att det är allvarligt. En orsak till de låga resultaten är den omorganisation som polismyndigheten i Östergötland har gjort, säger Ulrika Herbst.

I undersökningen har man bland annat tittat på de anställdas förtroende för ledningen, trivsel på jobbet, lönerna, arbetstakt och arbetsmiljön. Tittar man på siffrorna länsvis så visar det sig att polisen i Östergötland utmärker sig på flera områden. På nio av totalt tolv områden toppar polismyndigheten i Östergötland listan över de mest missnöjda.

– Därför ska vi nu göra ett antal åtgärder på myndighetsnivå och vi ska göra det i olika grupper. Det som jag tycker känns viktigast är att undersökningen och resultatet måste påverka vår vardag, säger Ulrika Herbst.

Thomas Agnevik, ordförande för Polisförbundet i länet, säger att resultatet är väntat med tanke på de stora förändringar som polismyndigheten genomfört på kort tid. Enligt honom har omorganisationen skapat en osäkerhet och oro bland många poliser:

– Många vet inte riktigt vad det kommer att innebära för ens egen arbetssituation och det tycker jag att man kan se i det här resultatet att många till exempel säger att de inte har kunnat påverka sin egen situation.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista