Foto: Jonas Ekströmer/Scanpix.
Östergötland

Polissatsning gav färre lösta brott

Polisens satsning på att lösa fler mängdbrott skulle leda till fler lösta bostadsinbrott i Östergötland. Men istället blev det tvärtom. 2012 ökade de olösta fallen med nästan 50 procent, rapporterar tidningen Hem & Hyra.

En ny organisation skapades med särskilda mängdbrottschefer och fler utredare och polisen skulle bland annat säkra fler spår och genomföra brottsplatsundersökningar vid varje inbrott. Men trots ansträngningarna hade högen med ouppklarade fall vid årsskiftet ökat istället för att ha minskat.

Mattias Ydreborg, enhetschef för polisens mängdbrottsenhet i Linköping, säger till tidningen att det är frustrerande att de inte lyckats.

Under förra året sjönk antalet uppklarade bostadsinbrott i Östergötland från 133 till 74 stycken. Det är en sänkning med 44 procent mot hur många fall som löstes 2011 och 2010.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista