Arkivfoto: Nicklas Pettersson/Sveriged Radio.
Motala

Ökat säkerhetstänkande kring Vätternrundan

1:24 min

Gårdagens bombdåd vid maratonloppet i Boston hade fått andra arrangörer av idrottsevenemang att fundera över säkerheten, bland dem när det gäller Vätternrundan.

Här hemma har vi cyklisternas stora motionslopp Vätternrundan om ett par månader och där har arrangören nu börjat fundera över att det som hände i Boston, faktiskt kan hända även här i Sverige

– Det är klart att man reflekterar över den verksamhet som man själv finns med inom, och hur sårbar man kan vara, säger Eva-Lena Frick, vd för Vätternrundan.

Arrangörerna har Vätternrundan hade sedan tidigare planerat för förberedelser inför scenarion såsom allvarliga olyckor eller andra katastrofer, men enligt Eva-Lena Frick har händelserna i Boston nu skyndat på den tanken och planeringen.

– Vi ska börja träna på vad som kan ske när det händer olyckor eller trauman av olika slag, via bland annat övningar med iblandade innan loppet börjar, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista