Foto: Hasse Holmberg/Scanpix
Norrköping

Flygresenär blev snuvad på julmarknaden

I SAS annons utlovades julmarknader i Europa, men när Norrköpingsbon med sällskap anlände till Bryssel hade marknaden inte öppnat. Nu uppmanas flygbolaget att ge resenärerna pengarna tillbaka. 

I annonsen från flygbolaget SAS var rubriken "Julmarknader i Europa". Därefter följde information om mellan vilka datum resan skulle bokas för att resenärerna skulle få det erbjudna priset.

Norrköpingsbon fastnade för Bryssel i Belgien, men när sällskapet på tre personer, anlände visade det sig att julmarknaden inte skulle öppna förrän två dagar efter deras hemresa.

Allmänna reklamationsnämnden, ARN, rekommenderar nu att SAS betalar tillbaka de närmare 7 000 kronorna som resan kostade för de tre resenärerna.

Flygbolaget menar att det är kunden själv som har ansvar för att kontrollera de evenemang man vill besöka, men ARN skriver i sitt beslut att den aktuella annonstexten får anses innefatta en garanti för att resenärerna ska kunna besöka julmarknaden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista