Ecstasy - problem i Finspång och polisen kan inget göra

Polisen i Finspång misstänker nu att många ungdomar på orten använder sig av partydrogen Ecstasy. De prioriteringar som gjorts inom polisen innebär dock att man inte kan ta tag i problemen.

Det är en av narkotikaroteln i Norrköpings utredningar som visar visar att det finns mycket ecstasy i Finspång. Ecstacy är en partydrog som främst används av ungdomar och den är mycket farlig. Så pass farlig att narkomaner inte tar den. En tablett kostar 70 kronor i Finspång och kan ge obotliga hjärnskador.

Polisen har sett att försäljningen ökar när det är skolfester och bara under några månader uppskattar polisen att runt 500 tabletter sålts. 

- Både föräldrar och personal inom skola och socialförvaltning  bör få information om drogen så snart som möjligt, säger Annja Neumayer-Arvidsson, polisinspektör i Finspång.  

På grund av de prioriteringar som gjorts inom polisen ligger dock allt spanings och informationsarbete när det gäller narkotika i Finspång nere för tillfället och det oroar Annja Neumayer-Arvidsson. 

- Jag tycker att detta är alarmerande och att vi bör prioritera om, säger hon.