Basket: Kryssglada Dolphins förlorade igen

Matchen i basketligan för herrar mellan Norrköping Dolphins och Solna Vikings slutade 105-107 efter förlängning.

Det stod 93 lika efter full tid men det var nära att Dolphins Gee Gervin avgjorde i slutet av den ordinarie matchtiden med en drömtrea, så blev det inte.

X, 2, X, 2.

Så lyder Norrköping Dophins hemmafacit efter ordinarie speltid i A1. Fyra hemmamatcher och fyra förluster. Två av dem efter förlängning.

Norrköping Dolphins har varit ett märkligt lag efter att Gee Gervin kom tillbaka till laget. Imponerande segrar på bortaplan har varvats med den ena förlustrysaren efter den andra på hemmaplan.

En ny förlust med 105-107 kunde inkasseras efter förlängning mot Solna. Resultatet efter ordinarie speltid var 93 lika. Det innebar ett X och oddset 9,35 enligt basketligan.se. 

Men det var ju så nära att Gee Gervin fick göra en ”Donald Williams” i slutsekunden av ordinarie speltid. De flesta Dolphinsanhängarna mins säkert Donald Williams trepoängare och matchen sista skott som innebar en Plannjaseger i den matchen under finalserien förra säsongen. Plannja blev som bekant också svenska mästare. Gee Gervin skickade iväg bollen över hela planen och rakt ner på Solnakorgen, bollen tog i ringkanten och ut. De cirka 1000 åskådarna i Mässhallen jublade och applåderade trots missen för nu väntade ännu en förlängning.

I Dolphins var trion Gee Gervin, Nick Eppehimer och Janis Porzingis foulbelastade. Dolphins började ändå bäst i förlängningen men gästerna tog över och visade bäst taktisk kyla på slutet. Här var Solnas Martin Ringström en av de mest framstående spelarna. I Solna gjorde den 207 centimeter långa och rutinerade Mattias Sahlström bra ifrån sig matchen igenom med ett facit på 28 poäng. 

I hemmalaget Dolphins var det glädjande att poängmaskinen Gee Gervin visade god form trots att han har haft problem med sin ena hand, 38 poäng kom från amerikanen. Nick Eppehimer gjorde comeback efter sin halsfluss och imponerade med ett säkert skytte, Eppehimer kroknade dock på slutet. Janis Porzingis och Wayne Bernard var andra framstående spelare i Dolphinslinnet. 

Inom kort är Nick Eppehimer i form efter sin sjukdomstid och lagkaptenen David Bergström tillbaka efter sin sträckning i baksidan av låret.

Det kan bli en rolig säsongsavslutning för Dolphins.   

Matchfakta:

Norrköping-Solna 105-107  efter förlängning.           
(21-18,31-23,21-27,20-25,12-14)
                                        
Norrköping: George Gervin 38, Janis   
  Porzingis 23, Nicholas Eppeheimer 18, 
  Wayne Bernard 13, Adnan Chuk 6,       
  Tobias Persson 3, Joachim Stille 2,   
  Anders Lindh 2                        
                                        
Solna: Mattias Sahlström 28, Yasin    
  Merzoug 20, Lesli Myrthil 18, Martin  
  Ringström 13, Sanjay Adell 12, Julius 
  Barnes 7, Jim Nyström 4, Martin       
  Borg 3, Nils Hedström 2               
                                        
Publik: 1 012