Enligt Lena Lindvall på Ticket i Linköping har oroligheterna hittills inte märkts av i turistorterna. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Östergötland

Resebyrå: Lugnt i turkiska turistorter

"Vi följer UD:s rekommendationer"
1:31 min

Efter de senaste dagarnas oroligheter i Turkiet uppmanar nu UD turister att bland annat undvika delar av Istanbul, men i turistorterna är det fortfarande lugnt, enligt resebyrån Ticket i Linköping.

Demonstrationerna, som började i Istanbul i förra veckan, har nu spridit sig till flera av Turkiets större städer, men i turistorterna är det fortfarande lugnt, säger Lena Lindvall, säljchef på resebyrån Ticket i Linköping.

– På turistorterna som Alanya, Bodrum och Marmaris har det inte märkts av något, utan det är ju mer i storstäderna.

Turkiet är ett av svenskarnas mest populära charterresmål under sommaren och hittills verkar resenärerna inte vara speciellt oroliga inför sina semestrar.

 – Det har varit lugnt idag. Vi har inte haft några kunder som frågat om det vare sig i telefon eller i butiken, säger Lena Lindvall. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".