Sofia Thunholm ska cykla Halvvättern. Foto: Lana Brunell/Sveriges Radio
Motala/Linköping

Sofia växlar upp till Halvvättern

Sofia Thunholm: "Man måste bara vara mentalt förberedd"
1:22 min

I Motala körs i dag Tjejvättern och i morgon Halvvättern, och mycket tyder på att antalet anmälda kommer att slå rekord i båda motionsloppen. Sofia Thunholm från Linköping har cyklat Tjejvättern två gånger tidigare, men i år väljer hon Halvvättern.

– Första gången jag körde Tjejvättern cyklade jag på en damcykel utan växlar, och det gick ju bra. Man måste bara vara mentalt förberedd. Andra året hade jag några växlar på cykeln, men nu har jag köpt en bättre cykel med 27 växlar, säger Sofia Thunholm.

Tjejvättern är tio mil och du har tyckt att det varit lite för kort?

– Ja, faktiskt. När man har cyklat åtta mil så känner man att nu är det bara två mil kvar. Då tänkte jag förra året att då cyklar jag nog Halvvättern nästa gång. Tycker man det är roligt kan man köra Vätternrundan nästa år, förhoppningsvis.

Hur har du tränat?

– Jag kör lite på gymmet, både lite styrka och kondition. Och sedan har vi varit ute och cyklat sju mil, men bara två gånger.

Menar du att det räcker?

– Det får vi se i morgon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".