Om 15 dagar ska England och Spaninen spela EM-fotboll här. Fast på en annan gräsmatta då. Foto: Lana Brunell/P4 Östergötland Sveriges Radio
Linköping

Gräsmattan på EM-arenan utdömd - nu byts den ut

Arenaachefen: "För ojämt "
1:02 min

Gräsmattan på Linköping Arena kommer att bytas ut. Uefas representanter dömde ut gräsmattan vid en kontroll tidigare i veckan. Nu kommer en helt ny matta läggas imorgon.

Den gamla gräsmattan är redan uppbruten och med två veckor kvar till match är Linköping Arena just nu en leråker.

– I arenans nuvarande skick skulle det gå bra att spela allsvenska matcher, men inte EM-matcher. Därför har alla aktörer enats om att genomföra denna omfattande åtgärd, säger arenachefen Birgitta Thell.

Hon konstaterar att gräset hunnit växa och bli grönt men att ytan under var för ojämn.

Att snabbimportera ny gräsmatta från Holland är förstås en kostsam affär för arenaägaren Botrygg AB. Hur kostsam vill man inte säga.

- Det kostar tillräckligt. Pengarna är inte det relevanta i sammanhanget. Nu får vi en matta med tjockare torv under och den håller, säger Botryggs projektledare Merdad Moghtadai till P4 Östergötland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".