Positiva reaktioner efter LHC:s uppsägning av spelare

Beslutet om att säga upp spelarnas kontrakt togs av en enig styrelse. Det är en omöjlighet att låta spelarna bära vårt varumärke vidare, säger ordföranden Christer Mård. Enligt klubbdirektör Mike Helber så erbjuder nu LHC spelarna allt stöd de vill ha. 

Beslutet möttes mestadels av positiva reaktioner utifrån. Hockeyligans ordförande Hans Nyberg menar exempelvis att LHC gjorde rätt och kan ställer sig bakom deras beslut. Han säger också att det i framtiden kan bli aktuellt att skriva såkallade moralklausuler i spelarkontrakten för att undvika sådant som nu har hänt.

Tränaren Roger Melin som själv höll en låg profil vid gårdagens presskonferens säger i en kommentar att han står bakom styrelsens beslut.

Uppsägningen uppskattas också av Svenska hockeyligans vd Peter Gudmudsson.

Svensk ishockey har väldigt tydligt markerat fördömandet och visat att vi menar allvar, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Christer Englund.

Och även LHC:s sponsorer var nöjda med gårdagens besked.

Stångåstadens VD, Göran Ericsson säger att företaget inte ställt några ultimatum till klubben men ”indirekt ställt krav och haft förväntningar” på styrelsen.