Norrköping

Biljetter förvirrade SJ-passagerare

SJ: "Högst olyckligt att det har stått tåg istället för buss"
0:42 min

SJ har skickat ut felaktiga SMS-biljetter till resenärer längs Sörmlandskusten. Passagerarna har i mobilen kunnat läsa att de ska åka med tåg som vanligt, trots att banarbeten under juli gjort att det är ersättningsbuss som gäller.

Busschauffören Björn Fröjd har träffat flera förvirrade resenärer de senaste veckorna.

- Det har varit lite missförstånd hos passagerare, de vet inte riktigt vart de ska ta vägen, men annars har det fungerat bra, säger busschaufför Björn Fröjd.

Hur har de missförstånden sett ut?

- Information är det väl, som saknas, säger Björn Fröjd.

Sedan slutet av juni byggs rälsen längs  den så kallade Nyköpingsbanan om och tågen är ersatta med bussar. Ett okänt antal resenärer från Vagnhärad, Nyköping, Kolmården och Norrköping har fått felaktiga SMS-biljetter.

- Det är högst olyckligt att det har stått tåg istället för buss som hänvisning på biljetten och det är en mänsklig faktor som har gjort att det här blev fel, säger Elina Yli-Torvi på SJ:s trafikinformation som beklagar felet.

Ett antal passagerare har påpekat felet men det är så komplext att det inte kunnat rättas till, säger SJ. SJ kan inte svara på hur många som drabbats, hur länge felet pågått och om det överhuvudtaget kommer att lösas innan tågen börjar gå som vanligt igen på måndag.

- Det kan fortfarande vara så att det ligger felaktig information på de SMS-biljetter som köps under banarbetet på grund av att det ligger fel i systemet.

- Ja alltså det är väl någon som har missat för att de gått vilse kanske och inte vet riktigt vart de ska ta vägen, det har nog hänt.

På måndag ska alltså tågen på Nyköpingsbanan börja rulla som vanligt igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".