Giggi Bangelid, PRO Skänninge. Foto: Gustaf Larsson / Sveriges Radio Östergötland
Mjölby

Långa väntetider för nya färdtjänsten

Giggi Bangelid: ”Väldigt svårt att komma fram när man ringer"
1:39 min

Allt sedan Östgötatrafiken tog över driften av färdtjänst i Mjölby kommun den första juli kan man inte boka återresan vid samma tillfälle som ankomstresan. Det har gjort många som är i behov av färdtjänst besvikna på långa väntetider. PRO Skänninge riktar stark kritik mot de långa väntetiderna.

Detta har inneburit överfulla väntrum på Vårdcentralen i Skänninge där patienter får vänta minst en timme på att åka hem.

Tidigare var det Mjölby Taxi som själva skötte driften och det var också till Mjölby Taxi man ringde för att beställa färdtjänstbil. Sedan nyorganisationen den 1 juli sköter SAMRES färdtjänstbokningar centralt i Sverige och det fungerar mycket sämre menar handikappade PRO:aren Giggi Bangelid.

Något som flera Mjölbybor reagerat mot är när man lämnas på kyrkogården och fått vänta i kanske två timmar på bil. Östgötafikens trafikchef Stefan Wallin lovar bättring.

- Vi kan bara beklaga att vi ha haft en tuff start, men vi kommer att lösa de här problemen, säger Stefan Wallin, trafikchef på Östgötatrafiken och han vill lugna kritikerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".