Det var tidigt i söndags morse som en man i 40-årsåldern skottskadades i stadsdelen Hageby i Norrköping. Foto: Björn Persson/Wighsnews
Norrköping

Uppgörelse bland kriminella bakom skottdrama

1:14 min

En uppgörelse i kriminella kretsar tros ligga bakom skottlossningen i stadsdelen Hageby i Norrköping i söndags morse, det säger polisen. Hittills är dock ingen gripen för mordförsöket.

Polisen lägger just nu pussel för att klarlägga vad som egentligen hände tidigt i söndags morse, när en man i 40-årsåldern blev nedskjuten på öppen gata i bostadsområdet Hageby i Norrköping.

Efter flera vittnesförhör, dörrknackning i området och bearbetning av teknisk bevisning är polisens förundersökningsledare Anne Asp mycket förtegen om vad polisen vet.

Alla vittnen är inte hörda än och hon vill inte ge oss någon bandad intervju av rädsla för att säga något som kan förstöra något i utredningen, säger hon.

Polisen har alltså hittills inte gripit någon för skjutningen. Anne Asp antyder dock att utredningen kan vara nära ett genombrott.

Idag hoppas hon nämligen kunna lämna över ärendet till åklagare. Det betyder att polisen i så fall samtidigt kan tillgripa tvångsåtgärder, säger hon. Om detta innebär att ett gripande är nära förestående, vill hon dock inte bekräfta.

Mannen, som utsattes för mordförsöket i Hageby i söndags morse, ska ha klarat sig lindrigt undan. Han kunde lämna sjukhuset redan efter några timmar.

Han, liksom flera andra personer i utredningen, har, enligt polisen, en kriminell bakgrund.

– Jag kan inte gå in på om det handlar om något kriminellt gäng. Men det är inte någon galning som skjutit i blindo, som vid ett par tidigare skottlossningar i Norrköping, utan dådet var riktat mot en speciell person. Så det finns ingen anledning för folk i Hageby att känna rädsla för att gå ut, säger Anne Asp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista