Foto: Björn Persson/Wighsnews
Norrköping

Fortfarande ingen gripen efter skottdramat i Norrköping

1:29 min

Polisen har fortfarande inte gripit någon misstänkt gärningsman efter skjutningen i Hageby i Norrköping i söndags. Igår hoppades förundersökningsledaren Anne Asp på ett snabbt genombrott, men utredningen har gått trögare än förväntat.

- Givetvis är det alltid en önskan att vi griper och lagför en gärningsman så fort det bara går. Utredningen får inte dra ut på tiden för mycket. Det har snart gått tre dygn sedan händelsen inträffade och jag hyser inte någon oro för att det här ska ha hamnat i stå, säger Susann Anckarström, presstalesman på Polisen i Östergötland.

Polisen är fortfarande förtegen om detaljer kring skjutningen i Hagebyområdet i Norrköping tidigt i söndags morse. Men lyfter ändå lite på locket idag gällande uppfattningen att skjutningen är enhandling som utförts av någon eller några som är kriminella.

– Tillvägagångssättet och tidpunkten talar för att det är utfört av kriminella, säger Susann Anckarström.  

Det har spekulerats om kopplingar mellan söndagens skottlossning, i vilken en man i 40-års åldern blev lindrigt skottskadad, och en annan skjutning för ett år sedan. Den gången blev två bröder beskjutna utanför ett solarium i Norrköping. Polisen vill varken bekräfta eller dementera ett sådant samband.

– Vad jag vet bedrivs utredningen på ett brett sätt och då vill man ta in uppgifter så brett som möjligt och inte låsa fast sig i någon riktning, säger Susann Anckarström.

Henrik Olsson
henrik.olsson@sverigesradio.se 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista