Det var i torsdags kväll som en 21-årig man blev svårt knivskuren i stadsdelen Hageby i Norrköping. Foto: Björn Persson/Wighsnews
Norrköping

19-åring häktad för mordförsök

1:31 min

Den 19-årige Norrköpingsbo som tros ligga bakom knivskärningen i Hageby i Norrköping i torsdags kväll häktades i dag misstänkt för mordförsök.

– Utredningen fortsätter och nu har vi att utgå ifrån att vi har en person som blivit häktad, sa åklagaren Karin Sandén i en försiktig kommentar sedan rätten meddelat häktningsbeslutet.

19-åringen, som är på sannolika skäl misstänkt för att ha försökt mörda en 21-årig man med kniv, var rak i ryggen och såg tämligen oberörd ut när tingsrätten meddelade att han ska stanna i fängsligt förvar medan utredningen av mordförsöket fortsätter.

Det var i torsdags kväll som knivskärningen, som ledde till allvarliga skador, ägde rum i bostadsområdet Hageby i Norrköping.

Under dagens förhandling, som till största delen hölls bakom stängda dörrar, framgick att det ska vara ett utpekande som den misstänkte inte har kunnat förklara, som ligger till grund för häktningen. Men om det är den enda bevisningen som finns vill rådmannen Girion Blomdahl inte gå in på.

– Det är en preliminär bedömning. Det är tidigt och det finns hyfsat lite material på den här punkten. Men om det enbart handlar om ett utpekande eller om det finns andra bevis vill jag inte kommentera, säger han.

Varken rådmannen eller åklagaren vill säga om det finns misstankar om en koppling till det andra mordförsöket i samma bostadsområde, Hageby, där en man blev beskjuten och skottskadad för drygt en vecka sen.

- Jag kan inte säga något om det, säger åklagaren Karin Sandén.

Henrik Olsson
henrik.olsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista