Asylstafetten möter Migrationsverket. Foto: Yasmine Lindgren-Widholm/Sveriges Radio
Norrköping

Asylstafetten mötte Migrationsverket

Efter P4 Östergötlands rapportering om Asylstafettens besök i Linköping bjöd Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson in några av medlemmarna för att diskutera asylpolitik.

Igår eftermiddag träffade tre av Asylstafettens medlemmar Fredrik Bengtsson på Migrationsverket i Norrköping för att ställa frågor om Bengtssons uttryckta oförståelse för gruppens kritik.

Under mötet togs en rad frågor upp, främst kring asylpolitiken som gäller flyktingar från Afghanistan. De tre medlemmarna i Asylstafetten diskuterade hanteringen av flyktingbarn, hur asylsökande som deporteras till Afghanistan riskerar att bli fängslade och få utstå övergrepp och hur flyktingar som deporteras till andra Europeiska länder saknar skyddsnät.

Migrationsverkets presschef Fredrik Bengtsson framhöll att även om enstaka ärenden kan bli felbedömda så ger rättsväsendet möjligheten att överklaga i två domstolar, och att kritik gentemot en utövande myndighet är missriktad.

Yasmine Lindgren-Widholm
yasmine.lindgren-widholm@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista