norrköping

Vården missade ryggfraktur

Det tog över två månader innan det upptäcktes att en man från Norrköping, som är förlamad från bröstkorgen och nedåt, hade en fraktur i ryggen efter att hans rullstol tippat bakåt i mannens badrum. Nu anmäler mannen händelsen till Socialstyrelsen.

Mannen anmäler både akutmottagningen på Vrinnevisjukhuset, som missade frakturen trots två besök, och rullstolsmottagningen på Universitetssjukhuset i Linköping som ansvarar för justeringen av den trasiga broms som orsakade själva fallet, till Socialstyrelsen.

"Den skada som jag ådrog mig var en nedre fraktur av ryggraden som dessutom högst sannolikt har påverkat ryggmärgen, enligt läkarens tidigare utsagor. Detta innebär att min rygg ånyo är skadad och att nerverna högst sannolikt också är påverkade. Jag märker redan idag försämrade funktioner efter denna skada.", skriver mannen i sin anmälan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista