Radiohuset i Norrköping. Foto: Anders Lundin/Sveriges Radio
Östergötland

P4 Östergötland ökar mest i landet

P4 Östergötland är den av Sveriges Radios lokala kanaler som ökar sin lyssning allra mest. Det visar den senaste undersökningen från TNS-SIFO som publiceras idag.

Kanalen når 28,9 procent av östgötarna varje dag, vilket är en ökning med 1,5 procentenheter jämfört med motsvarande mätperiod i fjol.

Det innebär att 106 000 personer dagligen lyssnar på P4 Östergötland. Det är dessutom den andra mätningen i rad som kanalens lyssning ökar mest i landet på lokal tid, vardagar mellan klockan 6 och 18. Där är ökningen plus 2,4 procentenheter på ett år.

- Att kanalen ökat lyssningen under de senaste mätningarna och, nu för andra mätningen i rad är den lokala kanal går framåt mest, är självklart glädjande, det säger Peter Weyde, som är kanalchef vid Sveriges Radio Östergötland.

- Detta inte minst med tanke på den allt tuffare konkurrensen om folks tid vad gäller konsumtion av olika media. Utbudet idag ser inte ut som för fem år sedan, och att vi då lyckats med att nå flera lyssnare är en ständig utmaning där vi ständigt söker vässa vårat innehåll, säger Weyde.

Dagligen lyssnar drygt 73 procent av östgötarna i åldern 9-79 år på radio.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".