Norrköping

Misstänkt för människorov släpptes

Den 21-årige Norrköpingsbo, som suttit anhållen misstänkt för människorov och grov misshandel, blev inte häktad vid dagens förhandlingar i Norrköpings tingsrätt. Enligt rätten var bevisningen mot mannen inte tillräcklig för en häktning. 

Redan från början la polis och åklagare lagt locket på när det gäller utredningen av de båda grova brotten.

Det enda man sagt är att de ska ha begåtts i slutet av förra veckan i Finspång och i Norrköping. Vem som ska ha blivit bortförd och om det rör sig om ett eller flera brottsoffer, har man däremot inte velat gå in på.

21-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare, anhölls i sin frånvaro i lördags. I tisdags morse greps han och idag hölls alltså häktningsförhandlingarna i Norrköpings tingsrätt. 

Kammaråklagare Thomas Ramstedt hade begärt honom häktad på sannolika skäl misstänkt för människorov och grov misshandel, men rätten ansåg alltså inte att bevisningen var tillräcklig och efter förhandlingarna släpptes han på fri fot.

Thomas Ramstedt säger i en kommentar nu på eftermiddagen att misstankarna mot 21-åringen kvarstår och att utredningen fortsätter.

– Det hade naturligtvis varit bra om han blivit häktad, men nu blev det så här och då får vi jobba vidare utifrån det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista