1 av 2
Foto: Andreas Hillergren/Scanpix.
2 av 2
Fotboll

IFK spelade oavgjort mot serieledaren

Andreas Johansson, Norrköping: "Vi var värda att vinna"
2:29 min

IFK Norrköping gjorde en bra insats borta mot allsvenska guldkandidaten Helsingborg och spelade 0-0 på Olympia. IFK bröt därmed också HIF:s svit som blev 39 hemmamatcher på rad med mål.

Radiosportens Gunnar Brink utser lagens lirare:
Helsingborg:Walid Atta
Norrköping: Andreas Johansson

Helsingborg ska vara glada för den poängen i en medioker sparka- och springmatch. Laget var ovanligt blekt och tappade mittfältet och var darrigt i försvaret och skapade ingenting i målchansväg.

Snittet för att ta hem SM-guld är 19 segrar under säsongen. Statistiken säger också att det har räckt med 18 några gånger i allsvenskan. Helsingborg har 11 och en överlägsen målskillnad men visade inte något guldspel på Olympia. Det kunde 9 157 konstatera från läktarna.

Första kvarten såg det emellertid bra ut med hemmaögon, med några målchanser som kunde ha resulterat.

Norrköping knöt ihop lagdelarna, låg högt, pressade Helsingborg till misstag och hade två utmärkta chanser att ta ledningen före paus. Inte minst på Martin Smedberg-Dalences boll som Pär Hansson, Helsingborgs målvakt, stoppade vid stolproten.

Helsingborg hade ett bra läge att få till ett segermål. Men med halvtimmen kvar var Robin Simovic för långsam vid ett friläge och det fortsatte mållöst.

De närmaste fem omgångarna möter Helsingborg fortsatt lag från den nedre tabellhalvan. På pappret ett hyfsat program. Men det kan bli något annat på planen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".