Foto: Jessica Gow/Scanpix
Linköping

Rymling tillbaka på Karsudden

1:31 min

Den 54-årige man, som igår kväll omhändertogs av östgötsk polis efter en rymning från Karsuddens sjukhus i Katrineholm, har nu återförts till sjukhuset. 

Det var vid 18-tiden igår kväll som trafikpolisen i Östergötland fick se en bil som havererat på E4:an i höjd med Linköping.

– Vid den här bilen finns en person som kollegorna ganska snart förstår inte berättar sanningen om vem han är och då väcks misstankarna om att det är den här efterlyste mannen, berättar Magnus Holmström, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland.

Det var i fredags som den 54-årige mannen rymde under en övervakad permission. Mannen, som är dömd för flera grova våldtäkter, har suttit inspärrad i 26 år och i den efterlysning som gick ut betecknades han som farlig.

Enligt Magnus Holmström blev dock omhändertagandet helt odramatiskt, även om mannen inledningsvis försökte ljuga om vem han var. Han hade också rakat av sig det stora röda skägg, som syns på bilden som polisen gick ut med i sökandet efter mannen.

– Han hade gjort vad han kunde för att försvåra upptäckt, säger Magnus Holmström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista