Foto: Jakob Kindesjö/Sveriges Radio
Linköping

Åtalas för att ha fört bort 15-årig flicka

Tre män har idag åtalats vid Linköpings tingsrätt misstänkta för att ha fört bort en 15-årig flicka mot hennes vilja. De åtalas också för att ha misshandlat en man grovt.

Enligt åklagaren ska trion ha tvingat in flickan i sin bil och därefter ha gett sig iväg från Linköping mot Småland. I Mjölby blev de dock stoppade av polis och greps på platsen.

Det var under natten till den 22 juli som en av männen, en 20-åring, ska ha gripit tag i flickans arm och tvingat in henne i bilen.

I samband med händelsen, som inträffade i Kärna i Linköping, ska 20-åringen tillsammans med de två andra åtalade, 18 och 29 år gamla även ha misshandlat en man brutalt. De tre ska ha sparkat och slagit mot både kropp och huvud när han låg ner på marken utan möjlighet att försvar sig. Han ska även ha blivit knäad i ansiktet.

De tre åtalas nu för bland annat olaga frihetsberövande och grov misshandel. 20-åringen åtalas även för att ha misshandlat ytterligare en person genom knytnävsslag i ansiktet.

Två av de tre männen är häktade i väntan på rättegång.

Christina Turesson
christina@turesson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".