Foto: Niklas Luks/Blåljus.se.
Norrköping

Ännu ingen gripen för knivdådet igår

1:12 min

Polisen har nu kunnat förhöra den man i 45-årsåldern, som blev knivskuren i en lägenhet i centrala Norrköping igår kväll, men någon gärningsman har ännu inte kunnat gripas.

Den skadade mannen är känd av polisen sedan tidigare, men enligt polisen finns det inga misstankar om att knivskärningen är gängrelaterad.

Under förmiddagen kunde polisen hålla ett första förhör med mannen, men Anne Asp, som är förundersökningsledare vill inte gå in på några detaljer när det gäller vad som kom fram i förhöret.

– Han har berättat om det han blivit utsatt för, säger hon.

Det var strax efter klockan 21 på kvällen, mitt under pågående Augustifestival, som förbipasserande hittade den allvarligt skadade mannen liggande på Drottninggatan mellan Skandiateatern och Pressbyrån.

Ett större område på Drottninggatan spärrades av och många nyfikna samlades runt polisens avspärrningsband.

Den knivskurne mannen fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset, där han opererades akut och hans tillstånd betecknas nu som stabilt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista