Nicolas Santi, Abdulaziz Abdikatim och Halima Hassan. Foto: Lana Brunell/Sveriges Radio
Linköping

Ungdomar kläckte idéer åt Stångåstaden

"Vi hoppas kunna förverkliga idéer"
1:19 min

I veckan som gått har trettio ungdomar sommarjobbat hos Stångåstaden i Linköping. Deras uppdrag har varit att komma med idéer på hur det allmännyttiga kommunala bostadsföretaget ska bli bättre för sina hyresgäster.

– Förhoppningen är att det ska ge ringar på vattnet i framtiden både för ungdomarna och för Stångåstaden, säger Marie Aktö, marknadschef på Stångåstaden.

– Tanken är att de ska presentera sina idéer, de tävlar i lag och det vi hopas på är att det ska vara så bra idéer att vi kan förverkliga de för att öka vår kundnöjdhet, säger Marie Aktö.

Tre av de som har jobbat är Nicolas Santi, Halima Hassan och Abdulaziz Abdikatim som säger att de har lärt sig att arbeta i grupp och att samarbeta. De har också kommit med en idé om vad Stångåstaden kan göra.

– Vi tänkte att man kan göra internationella dagen i till exempel Lambohov, Ryd och Skäggetrop som har många nationaliteter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".