Frida Aili i Luleåtröjan. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
basket

Landslagsspelare klar för Dolphins

Dolphins har kontrakterat sitt första nyförvärv till damerna. Landslagsspelaren Frida Aili har skrivit på för säsongen.

Frida Aili som förra säsongen spelade i moderklubben Northland, Luleå, kommer till Dolphins efter en stark landslagssommar i Frankrike. Frida var förra säsongen överlägset bästa poängplockare i semifinallaget med sina 14.6 poäng i snitt, står att läsa i ett pressmeddelande från

Frida blev förra säsongen även utsedd till "Årets Försvarare" i Basketligan med motiveringen:

"Hon gör förvisso poäng och spelar fram sina lagkamrater, men det är i försvar Frida står ut. Hennes styrka, teknik och kvickhet gör henne svår att komma förbi, hennes spelintelligens får henne att vara på rätt plats vid rätt tillfälle, hennes stolthet får henne att kliva upp så nära det går på sin anfallare och sedan göra allt för att den anfallaren inte ska komma någonstans."

Coach Lasse Johansson om lagets nyförvärv:

– Frida är en spelare jag känner väl, hon har varit med mig och många av våra tjejer i lanslaget en längre tid. Av Frida vet vi vad vi får, en spelare som förstärker vårt spel både offensivt och defensivt. Hennes spelstil passar bra in i laget, hon är snabb i försvar och kan spela på flera positioner offensivt.

– Det är alltid roligt när spelare av Frida Ailis kaliber väljer Norrköping Dolphins. Det visar att vår satsning på damerna ger ett eko i resten av Basketsverige. Nu har vi stärkt upp bakplanen, nu är det bara en stor tjej som fattas i pusslet, säger Dolphins klubbdirektör, Bosse Sundberg.

I sitt kontrakt har Frida en möjlighet att lämna laget för utlandsspel efter den sista Eurocupmatchen, dock senast 31/12.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista