åtvidaberg

Inbrottstjuvar gripna av hundpatrull

Fem butiker i centrala Åtvidaberg fick i natt påhälsning av inbrottstjuvar, som även krossade butikernas fönster. Efter vittnesuppgifter och en större polisinsats kunde först en man gripas, utanför Söderköping, och ytterligare en nu på morgonen.

Det var vid 01-tidennatten till onsdagen som fem butiker i centrala Åtvidaberg fick sina fönster krossade och utsattes för inbrott. Vittnen hade dock sett och hört det hela, och observerat en mörk bil på platsen.

Flera polispatruller skickades ut och vid 03-tiden strax utanför Söderköping hittades bilen och en man som sprang ut i skogen. Vid bilen gjordes flera fynd som kan sättas i samband med inbrotten

Mannen kunde senare gripas, efter att ha blivit uppspårad av en hundpatrull och fortfarande på morgonen pågår sökande efter fler gärningsmän. Och vid 05.30 på onsdagsmorgonen greps ytterligare en man, ungefär på samma plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista