Dolphins damer tog ett kliv framåt

Norrköping Dolphins vann matchen i basketens damliga hemma mot Jämtland med 86-73

I Dolphins tog Lindsay Gonzalez och de andra spelarna ett  spelmässigt kliv framåt i jämförelse med storförlusten senast.

Det var gästande Jämtland som började bäst i den här matchen. Coachen i Dolphins Johan Lind tyckte framförallt att det var viktigt att få stopp på Dionne Brown. Det var just hon tillsammans med Martina Gandzalova som var de mest framstående spelarna i Jämtland. Gästerna ledde med 8 poäng i början av den andra perioden men då vände matchen till Norrköpingslagets fördel.

När Dolphins fick igång sitt spel i den andra perioden hängde inte gästerna med. Dolphins som åkte på en storförlust senast hemma mot Luleå såg betydligt mer taggade ut i den här matchen. Ife Namaka, Malin Belfrage och Elisabeth Egnell var en stabil trio i hemmalinnet. Jennifer Stjärnström tog för sig en hel del, framförallt i slutet av matchen då hon bland annat satte en trepoängare. Det största utropstecknet var Lindsay Gonzalez som blev allt bättre under matchens gång. Gonzalez visade snabbhet, levererade bra passningar och satte totalt 16 poäng. Kanske kan hon bli ett utropstecken när slutspelet drar igång.

Dolphins tappade sin dominans i den fjärde perioden efter att nyckelspelaren Ife Namaka hade blivit utfoulad men ledningen var aldrig hotad. Något som oroade var att Ida Lindgren trampade snett i den avslutande perioden och fick utgå.

Matchfakta:

Norrköping Dolphins - Jämtland basket   86-73   (39-35)
(15-18) (24-17) (26-14) (21-24)

Poäng Norrköping:
Ife Namaka 18, Malin Belfrage 18,
Lindsay Gonzalez 16, Elisabeth Egnell 14,
Jennifer Stjärnström 11, Sara Saks 4,
Anna Fredriksson 3, Ida Lindgren 2.

Poäng Jämtland:
Martina Grandazalova 21, Dionne Brown 18,
Angelina Aliri 12, Lisa Andersson 8,
Hildur Sigurdardirdotter 7, Cecilia Matsson 4,
Maria Nevander 3.