Norrköping

Knivman skrämde barnfamilj

En hotfull knivbeväpnad man barrikaderade síg i trädgården hos en barnfamilj i stadsdelen Eneby i Norrköping i söndags kväll. Sedan dröjde det innan polisen kom.

- Det var på söndagseftermiddagen. Jag var hemma med min tonårsdotter och min sexåring som hade en kompis hos sig. Helt plöstligt sa min dotter att det står någon på altanen. Jag gick ut och såg att det stod en man på vår garageuppfart, berättar kvinnan som bor i huset.

Kvinnan i huset frågade vad mannen gjorde på hennes gård.

- Han sa att han var jagad. Han hade en stor jaktkniv, med kniven hade han sönder en vajer som vi har på gården och sedan sprang han mot trappan och sa att han skulle in. Jag hann precis stänga och låsa ytterdörren, berättar kvinnan.

Mannen bankade på ytterdörren och sa att han ville komma in.

- Det var som en mardröm och jätteotäckt. Jag sa till min tonårsdotter att ta de små barnen till gillestugan och att de skulle låsa in dig på toaletten. Jag visste ju inte om han skulle ta sig in. Jag blev jätterädd och ringde 112. Jag blev sedan vidarekopplad med ingen svarade där så jag la på luren, säger hon.

Kvinnan ringde 112 igen.

- Då sa de att de skulle skicka en bil till vårt hus, säger hon. Det tog lång tid innan polisen kom, det kändes som det tog en halvtimme. Min man hann komma hem innan polisen kom. En granne och min man stod och pratade med mannen från gatan och lyckades få ut honom till gatan , berättar hon.

Polisen grep senare mannen utanför huset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista