1 av 2
Karin Norlanders, ansvarig för arbetsmarknadsfrågor i Finspångs Kommun. Foto: Peter Bengtsson P4 Östergötland
2 av 2
Conny Svensson, klubbordförande IF Metall på Sapa Heat Transfer. Foto: Peter Bengtsson/Sveriges Radio.
Finspång

Tung dag i Finspång

6:23 min

Finspång har drabbats av flera varsel det senaste året och i går kom ännu ett dystert besked när Sapa Heat Transfer meddelade att man varslar 65 personer.

Efter beskedet att företaget Sapa Heat Transfer i Finspång varslar 65 personer kommer reaktioner från fackligt håll och där är man inte är överraskad över beskedet men lite förvånad över timingen och omfånget på varslet.

- Inte nu och inte så stort, säger Conny Svenssson, IF Metalls klubbordförande på företaget som också menar att arbetet måste organiseras bättre för att lönsamheten skall uppnås.

På kommunen har man vant sig att parera varsel och efter förra årets neddragningar i det lokala näringslivet tillsattes en varselsamordnare för att koordinera den hjälp och de åtgärder som kan erbjudas. Men det ser mörkt ut.

- Finspång har faktiskt gått mot trenden och går mot ett ännu tuffare läge jämfört med övriga Östergötland, säger Karin Norlanders som är kommunens ansvarige för arbetsmarknadsfrågor.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista