Foto: Adam Ihse/Scanpix.
Fotboll

Ny förlust för ÅFF

1:51 min

Åtvidaberg hade bollen lika mycket som Göteborg i det allsvenska mötet, men det ledde sällan till något. Det var Göteborg som skapade farligheterna och till slut blev det en bekväm hemmaseger, 3-0, som lätt kunde ha varit större.

Patrck Ljungren utser lagens lirare:
IFK Göteborg: Kjetil Wæhler
Åtvidaberg: Martin Christensen

Kjetil Wæhler, 37, hade aldrig gjort mål i allsvenskan. Mot Åtvidaberg gjorde han två när IFK Göteborg vann med 3-0. Först 38 allsvenska matcher utan mål, sedan två i samma match. Och Blåvittklacken sjöng på franska: "Kjetil Wæhler, allez, allez!".

Den norske mittbacksveteranen, som av supportrarna kallas Bestefar, fick en ren träff med pannan i tolfte minuten. Tobias Hysén slog hörnan från vänster och Wæhler placerade nicken i den tomma delen av målet.

2-0 sparkade han in med högerfoten, också på en fast situation. Lasse Vibe gjorde ett av sina långa flacka inkast i 52:a minuten. Philip Haglund nickskarvade till Kjetil Wæhler som kom rusande omarkerad vid bortre stolpen.

– Jag har sagt till mig själv inför var matche att det är på tiden att göra mål. Att det kom två i dag är väl lite för mycket egentligen, säger Kjetil Wæhler till Radiosporten.

Den nye dansken Lasse Vibe gjorde också sin karriärs första allsvenska mål när han i samspel med Sam Larsson kontrade in 3-0.

IFK Göteborg suger sig kvar i allsvenskans topp medan Åtvidaberg dalar i tabellen. Detta var östgötarnas sjunde match i rad utan vinst.

– Det är givetvis tungt. 3-0 är klara siffror, men det är bara att erkänna att dom är bättre i dag och vi kom inte alls upp i den nivå som vi hade hoppats på, säger Åtvidabergs Daniel Hallingström.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Patrik Ljunggren
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista