Per Norlander, ordförande akademikerklubben på Ericsson i Linköping. Foto: Johan Gustafsson/Sveriges Radio
Linköping

Facket välkomnar miljardsatsning

1:48 min

Beskedet att Ericsson nu satsar miljarder på ett nytt forskningscenter i Mjärdevi i Linköping, välkomnas idag, bland annat av de fackliga organisationerna. 

– Det här betyder att vi får bekräftat att Ericsson satsar på forskning och utveckling i Sverige. Det är mycket glädjande inte minst för alla medlemmar vi har som sliter hårt med att utveckla produkter, och känner att de vill ha en tryggare framtid i Ericsson i Sverige, säger Per Norlander ordförande för akademikerklubben på Ericsson.

Ericsson kommer att satsa cirka 2,5 miljarder kronor under de närmsta fem åren på det nya forskningcentret i Linköping. Invigningen ska ske i slutet av året.

40 till 60 personer, i huvudsak ingenjörer, kommer att jobba i forskningscentret. Personalen kommer framför allt att rekryteras internt.

Per Norlander är naturligtvis nöjd över beskedet om satsningen på det nya forskningscentret i Linköping. Men han säger samtidigt att det inte är någon fribiljett till framtiden.

– Det här är snarare början på den utmaning vi står inför. Vi måste kavla upp ärmarna och alla mina medlemmar som är ingenjörer här måste jobba med det här centrumet på ett sätt så att det blir fullt belagt och att det blir effektivt, säger Per Norlander.

– Det finns inga säkra jobb, utan här gäller det att leverera varje dag och varje år. Det är nu det tuffa börjar, men förutsättningarna är ovanligt goda med det här beslutet.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista