Åtvidaberg

Lömsk vattenläcka i Åtvidaberg

En större vattenläcka i Åtvidaberg gäckade kommunen i två dygn innan den hittades idag på morgonen nära riksväg 35 vid industriområdet Fågelsången. Det gick så långt att kommunens personal trodde att det var något fel på deras mätinstrument.

Enligt Per Ericsson, vd på det kommunala bolaget Åtvidabergs vatten och renhållning, har ingen i Åtvidaberg har hört av sig om att det skulle vara något problem med vattentillgången i kommunen, men kommunens mätutrustning visade att det uppstått en vattenläcka någonstans i systemet för ett par dygn sedan. Trots efterforskningar hittades ingen läcka.

– Det gick så långt att vi trodde det var något fel på vår mätutrustning, säger Per Ericsson.

Men idag på morgonen kom rapporter om att det bubblade under en gräsmatta invid riksväg 35 nära Fågelsångens industriområde. Och ungefär hundra meter därifrån hittades ett äldre vattenledningsrör som gått sönder.

– Faran är nu över. Vi har hittat läckan och stängt av ledningsröret, säger Per Ericsson.

Eftersom läckan finns nära riksvägen så har Trafikverket varit på platsen idag och i eftermiddag väntas Trafikverket lämna sin rapport om hur de anser att reparationerna ska gå till och om de kommer att beröra trafiken på riksvägen eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".