Östgöta Correspondentens redaktion i Linköping. Foto: Roger Wixström/Corren
Linköping

Nytt hot mot Corren

1:19 min

Corren har utsatts för ett nytt hot. Igår fick tidningen ett mail där en okänd avsändare krävde att en artikel om en polisrazzia mot ett skrotupplag i Linköping, skulle tas bort från hemsidan.

– Jag blir mest arg. Vi kommer ju aldrig att backa. Vi är extremt tydliga när det gäller var vi står i den här frågan och vi har också valt att vara väldigt transperanta med de här hoten och publicera dem rakt av när de kommer in, säger chefredaktören Charlotta Friborg.

I fredags kom två män till redaktionen och krävde att en artikel skulle tas bort från tidningens webbplats, annars skulle hemska saker ske. Igår eftermiddag kom ett nytt hot via mail.

– Innebörden var väl ungefär densamma, att vi skulle plocka bort de där grejerna som ligger på webben, annars skulle det inte finnas någon Corren kvar, säger Charlotta Friborg.

Polisen kopplar ihop de två hoten med varandra.

– Texten i mejlet hänger definitivt ihop med det tidigare hotet, säger Lars-Göran Nilseryd, vakthavande befäl vid polisen i Östergötland, till tidningen.

Den omstridda artikeln handlade om en husrannsakan i Linköping i ett ärende där två män greps för häleri och grovt narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista