Arkivfoto: Conny Sillén/Scanpix
Speedway

Fördel Piraterna i semin

1:17 min

Inför 6 236 åskådare i Eskilstuna ikväll tog Piraterna en viktig bortaseger i första mötet av SM-semifinalen mot Smederna. Med en stark avslutning efter pausen och ett avgörande i det sista heatet vann östgötarna med 46-44.

Nykomlingen från Eskilstuna rivstartade kvällens semifinal och ledde med 17-7 efter att ha tagit två 5-1:or på de fyra första heaten. Detta följdes sedan av hela fem 3-3-heat på de efterföljande sex heaten.

Inför de avslutande fem heaten ledde Smederna med 34-26, men Piraterna kom ut från pausen som ett gäng kanonkulor. Med 5-1:or i såväl elfte som tolfte heatet hade Motala-gänget kvitterat ställningen till 36-36.

Piraterna följde upp detta med en tredje raka 5-1:a, innan Smederna hämtade andan och kunde kontra in en egen 5-1:a och kvittera till 42-42 inför det sista avgörande heatet.

I sista heatet gick Piraternas Greg Hancock om Smedernas Grigory Laguta och tog hem heatsegern. Piratföraren Matej Zagar körde in som trea och därmed var segern östgötarnas.

Liten segermarginal, men vinst på bortaplan gör att Piraterna är storfavoriter att knipa en finalbiljett i morgondagens retur i Motala.

Smederna-Piraterna 44-46

Publik: 6 236.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista