Foto: Roger Lundsten/Scanpix
Linköping

Seko varslar om poststrejk

1:37 min

LO-facket Seko (Facket för Service och Kommunikation) varslar om strejk inom posten. 184 brevbärare och chaufförer i Linköpingsområdet berörs.

Strejken som Fackförbundet Seko nu varslar om berör främst postdistributionen, och 2 200 anställda har tagits ut i strejken, de flesta från Posten men även Bring Citymail är med. I Linköping blir många utan både brev och paket om strejken bryter ut den 18 september. E-handeln är ett område som kommer drabbas hårt, säger Sandra Svensk, som är chaufför och förhandlare i Linköping.

Från arbetsgivarsidan menar Almega att varslet är oproportionerligt stort och kommer orsaka stora problem för tredje part. De tycker att Seko begär för stora löneökningar, mer än vad som har varit normen för de avtal som hittills har slutits i år.

Det är pengar som helt enkelt inte finns, säger Lars Friberg som förhandlar för Almega Tjänsteförbunden, men Sandra Svensk, menar att kraven är rimliga.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista