- Det luktar spyor rent ut sagt

Det säger busschaufför Bertil Andersson med anledning av att bussarna i Linköping sedan en tid tillbaka luktar illa. Förklaringen kan vara nya miljökrav.

Både bussförare och resenärer har klagat på lukten sedan en tid tillbaka. Och enligt Bertil Andersson tror en del resenärer att folk mått illa på bussarna och att de inte är städade ordentligt.

Och det är just städningen som nog är orsaken till den hemska doften. Owe Eriksson, verstadschef på Connex som ansvarar för att köra bussarna, säger att det kan vara vattnet som bussarna tvättas med på utsidan som inte är tillräckligt rent, på grund av nya lagkrav.
På Connex åtrvinner man vattnet till 85% och Owe Eriksson tror att för mycket vatten återvinns. Därför har man nu lagt in mer avspolning med färskvatten. Dessutom har man bytt tvättmedlet inne i bussarna för att vara på den säkra sidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".