1 av 2
Foto: Adam Ihse/Scanpix.
2 av 2
Fotboll

IFK utan chans i Borås

IFK Norrköpings Janne Andersson: "Prestationen är klart godkänd"
4:36 min

IFK Norrköping förlorade borta mot Elfsborg som vann med 4-1. I halvtid ledde Boråsarna med 2-0, och när Elfsborg fick en straff som sattes till 3-0, kom IFK aldrig tillbaka.

Radiosportens Jonas Enarson utser lagens lirare:
Elfsborg: Stefan Ishizaki
Norrköping: Martin Smedberg-Dalence

Några dagar efter att ha blivit historisk som Sveriges meste landslagsman var Anders Svensson tillbaka i den allsvenska vardagen, en värld som Elfsborgsmittfältaren som väntat ser ut att stanna kvar i ett tag till.

På lördagen kritade 37-åringen på ett 1+1-årskontrakt med klubben i sitt hjärta, och inför söndagens match mot Norrköping hyllades han med både blomsterkvastar och applåder.

Eftermiddagen fortsatte sedan att vara rätt kul för Svensson och alla elfsborgare på Borås Arena.

I 26:e minuten dundrade högerbacken Johan Larsson snyggt in 1-0 i bortre hörnet. Några minuter senare klev mittbacken Jon Jönsson upp på en hörna och skallade in tvåan. Med timmen spelad satte Lasse Nilsson spiken i kistan med en säkert slagen straff.

Norrköping fick kort därefter Andreas Johansson utvisad och fly förbannade IFK-tränaren Janne Andersson visades upp på läktaren. Niklas Hult chippade sedan snyggt in 4-0 innan Christopher Telo kunde tröstnäta för Norrköping efter en försvarsbjudning.

Elfsborg har tack vare segern viss vittring på en topplacering, Norrköping verkar däremot fast i tabellens ingenmansland.

Radiosporten/TT
radiosporten@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".