Misstänkte mördaren internationellt efterlyst

Den 25-årige man från Norrköpingstrakten som har häktats i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för mordet på en 19-årig kvinna i början av januari, är nu internationellt efterlyst.

Enligt chefsåklagare Torsten Angervåg finns det indikationer på att mannen, som inte är svensk medborgare, kan ha återvänt till sitt hemland.

Det var i går som mannen häktades i sin frånvaro misstänkt för att ha våldtagit och mördat den 19-åriga kvinna som i början av januari hittades död i Smedby. Han är också misstänkt för att ha våldtagit en annan kvinna i Norrköping i mars förra året.

Vid dagens presskonferens var polisen mycket förtegen om vad misstankarna mot mannen grundar sig på, men enligt spaningsledaren Thommy Håkansson finns det viss teknisk bevisning mot honom. 

Polisen avslöjade också att mannen är en av de omkring 400 personer som tidigare har hörts upplysningsvis i mordutredningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".