Blommor på platsen där kvinnan omkom. Foto: Petter Ahnoff/Sveriges Radio
Norrköping

Förundersökning efter balkongfall läggs ned

Förundersökningen om mord och misshandel mot den 37-årige man, vars hustru omkom efter ett fall från en balkong i centrala Norrköping i somras, läggs nu ned. Enligt åklagaren finns det inget som tyder på att mannen orsakat kvinnans död.

Det var mitt på dagen den 17 juni som den 31-åriga kvinnan omkom efter att ha fallit ned från en balkong i centrala Norrköping.

I anslutning till parets lägenhet greps hennes 37-årige make misstänkt för mord. Senare samma dag anhölls han, men då för misshandel. Senare las också narkotikabrott till misstankarna.

Den 20 juni släpptes mannen, men misstankarna mot honom kvarstod. Nu väljer dock chefsåklagare Torsten Angervåg att lägga ned förundersökningen om mord och misshandel.

I sitt beslut konstaterar han att det är klarlagt att kvinnan var ensam på balkongen när hon föll. Han skriver också att det inte finns något som tyder på att de skador kvinnan hade, beror på något annat än fallet. Och att det inte heller finns något som talar för att det skulle ha förekommit gräl eller våld mellan makarna.

Däremot, avslutar han, kvarstår misstankarna om narkotikabrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista