Dubbelmordet i Ljungsbro

Lärare minns förra dubbelmordet

1:33 min

Dubbelmordet i Ljungsbro förra helgen väckte starka känslor även hos lärare på Tunvallaskolan i Linköping. Där gick den åttaårige pojke som mördades vid dubbelmordet i Linköping för nio år sedan.

Det är lite drygt nio år sedan det förra dubbelmordet i Linköping. Då knivmördades en åttaårig pojke och en 56-årig kvinna av en hittills okänd gärningsman.

Pojken var elev på Tunvallaskolan och när det förra helgen inträffade ännu ett dubbelmord reagerade Inger Gunnarsson och Marianne Hansson som 2004 jobbade som lärare på Tunvallaskolan där pojken var elev.

– Det är inte möjligt, detta är inte sant, det är ju långt utöver det som får hända. Det rullade upp igen, det blev som en repris på det som hände för nio år sedan, säger de.

Den 19 oktober 2004 var den lilla pojken var på väg till sin skola, Tunvallaskolan. men den dagen kom han aldrig fram. Via en krisgrupp som kom till skolan fick lärarna reda på vad som hade hänt pojken och deras uppdrag blev att berätta om händelsen för skolbarnen.

– Vi fick ju veta innan vi gick till våra grupper att vi skulle säga det vi visste, varken mer eller mindre och inte i några omskrivningar. Vi skulle inte säga att han har gått bort utan att han är död.

Nu står lärare i Ljungsbro inför samma situation som Marianne Hansson och Inger Gunnarsson gjorde för nio år sedan på Tunvallaskolan.

– Vi förstår hur tufft de har det och vad de går igenom.  Vårt tips till dem är att de tar hjälp och råd och är öppna mot den hjälp som man faktisk kan få. Och att de tar emot den hjälpen om de känner att de behöver säger, lärarna Marianne Hansson och Inger Gunnarsson.