1 av 5
Foto: Annika Selin/Sveriges Radio
2 av 5
Foto: Annika Selin/Sveriges Radio
3 av 5
Foto: Annika Selin/ Sveriges Radio
4 av 5
Foto: Annika Selin/Sveriges Radio
5 av 5
Ett godståg spårade tidigt på tisdagsmorgonen ur vid Södra station vilket orsakat stora problem i tågtrafiken. Foto: Henrik Montgomery/TT
Östergötland

Östgötska resenärer fast i tågstopp

1:51 min

Det har varit kraftiga tågförseningar hela dagen efter morgonens tågurspårning i centrala Stockholm. Tågresenärer i båda riktningarna mellan Östergötland och Stockholm har drabbats och sammanlagt berörs 25 000 av SJ:s kunder av störningarna.

– Vi får räkna med följdförseningar under hela dagen i dag, säger Lina Ylitorvi SJ:s presstjänst.

Snabbtågen söderifrån har fått vända i Flemingsberg där resenärer har fått stiga av för att sedan ta sig vidare med pendeltåg, buss och tunnelbana in till centrala Stockholm.

Ända sedan i morse har det varit stopp i tågtrafiken i båda riktningarna mellan Stockholms central och Stockholms södra station efter att ett godståg spårade ur.

Resenärer som åker från Linköping eller Norrköping med SJ:s snabbtåg från Malmö till Stockholm får stiga av tåget i  Felimingsberg, och ta sig vidare via pendeltåg till Älvsjö och därefter buss eller tunnelbana.

För resenärer som ska åka från Stockholm och söderut blir det också ett antal byten till olika färdsätt. De får först ta tunnelbana till Telefonplan, buss till Älvsjö och sedan pendeltåg till Flemingsberg där SJ-tågen vänder.

En av de resenärer som har suttit fast i Sörmland, i väntan på att få vända i Södertälje är P4 Östergötlands kanalchef Peter Weyde.

 – En olycka är en olycka, det är inte så mycket att göra åt. Men många har undrat varför SJ inte kan sätta in bussar från Södertälje till Stockholm, och det har vi inte någon förklaring på. Men det har man tydligen ingen möjlighet att göra, det är tydligen extrema förseningar i kollektivtrafiken, säger Peter Weyde.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista