Norrköping

Norrköping ska växa som musikstad

3:28 min

Norrköping vill se att musikbranschen i staden utvecklas och växer och har därför inlett ett utbyte med olika företrädare. Det är framgångarna med Bråvallafestivalen som gjort att kommunen vill att Norrköping ska bli musikstaden som alla pratar om.

Kommunen vill se att musikbranschen ska få ett starkare fäste och samlade under tisdagen företrädare från musikföretag, kommunen och studieförbund till en första träff för att se vad som efterfrågas.

Magnus Lundin från företaget United vision tror på en snabb utveckling.

– Redan nästa år tror jag att det kommer att vara betydligt mer musikbransch som finns här. Det viktiga är att bygga på alla plan, säger han.

Det är bland annat det stora intresset och det positiva resultatet efter Bråvallafestivalen som gett mersmak berättar näringslivsdirektör Anne Revland som fått uppdraget att göra musikstaden Norrköping till ett begrepp.

– Det här är ett initiativ som funnits sedan ett år tillbaka från politiskt håll men nu har man bestämt sig för att ta ett omtag och det handlar om att surfa på vågen efter Bråvalla när vi har fått så mycket spotlight på oss i de här frågorna säger Anne Revland.

Kommunen tar nu ett långsiktigt grepp och hoppas att musikstaden Norrköping ska bli verklighet 2020. Upplev Norrköpings vd Stefan Papangelis säger att det nu handlar om att utveckla företagandet kring musikområdet.

– Det handlar inte bara om utövande musiker utan det är bredden. Det är lika mycket de som gör iordning scenen eller arrangerar en konsert, säger Stefan Papangelis.