Norrköping

Polisen vill ha tips om brand

Polisen vädjar nu om tips i utredningen om den misstänkta mordbranden i en villa i Graversfors utanför Norrköping i helgen.

Det var tidigt i söndags morse som en villa i det lilla samhället Graversfors norr om Norrköping totalförstördes i vad som misstänks vara en anlagd brand. Villaägaren, en man i 35-årsåldern, var ensam i huset när det började brinna. Han lyckades ta sig ut på egen hand, men fick föras till sjukhus med lättare rökskador.

Ganska snart stod det klart att mannen under den senaste tiden mottagit och polisanmält flera hot, men polisen är i nuläget mycket förtegen om utredningen.

– Det är många frågetecken som ska rätas ut, säger Torgny Ehrieder som leder polisutredningen.

Däremot, säger han, är polisen mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som tror sig ha sett eller hört något som kan sättas i samband med branden. Det kan till exempel handla om fordon som rört sig i området under lördagskvällen och natten mot söndagen.

I går genomfördes en teknisk undersökning av brandplatsen. Vad den gav är oklart, men sent igår eftermiddag var brandplatsen fortfarande avspärrad och senare i veckan ska ett större område runt den totalförstörda villan undersökas.