Foto: Scanpix.
Ishockey

Arlbrandt nominerad till Guldpucken

Linköpingsforwarden Pär Arlbrandt har utsetts till säsongens tredje kandidat till utmärkelsen Guldpucken, ett pris som delas ut till årets bästa svenska hockeyspelare. Vinnaren kommer att få priset i samband med ishockey-VM senare i vår.

 Pär Arlbrandt har formligen öst in poäng och leder SHL:s poängliga med tio poängs marginal till tvåan och kedjekompisen Simon Hjalmarsson. 

Tidigare under säsongen har Linus Klasen, Luleå, och Patrik Hersley, Leksand, också utsetts till kandidater för utmärkelsen.

Totalt kommer åtta kandidater att tävla om priset, som 2010 togs hem av en annan LHC-spelare, Magnus Johansson.   

– Som de flesta brukar reagera, det känns overkligt när man vet alla namn som vunnit. Det är bara en kandidatur, men det känns så klart jättekul, säger Pär Arlbrandt.

Motiveringen:

"Pär Arlbrandt har varit den bäste spelaren i SHL:s bästa kedja hittills den här säsongen. Tillsammans med kedjekompisarna Mattias Sjögren och Simon Hjalmarsson är han inte bara viktig för sitt klubblag, Linköping, utan även för Tre Kronor. "Bara" 171 cm lång är Arlbrandt ändå en stor spelare. 52 poäng på 38 matcher är naturligtvis en enastående bedrift av en spelare som bara blivit bättre med åren. 31-åringen spelar sitt livs bästa hockey och visar upp en bredd i sin offensiv som gör honom väldigt jobbig att möta. Kvick på skridskorna och väldigt smart söker han hela tiden utmaningar och målsituationer. Han är både en ypperlig framspelare och vass avslutare."

FAKTA: DETTA ÄR GULDPUCKEN

Guldpucken delas ut av Expressen och Svenska ishockeyförbundet sedan 1979 till den svenske ishockeyspelare som varit bäst och mest värdefull under den gångna säsongen. Under säsongen 2013/2014 utses sju kandidater av juryn -  och sedan röstas ytterligare en kandidat fram av Sport-Expressens läsare. Vinnaren utses av Expressens och Svenska ishockeyförbundets gemensamma jury och avslöjas under vårens VM i ishockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".